Ter Nagedachtenis aan Pater Gabriel

augustus 1, 2019 in Geen categorie

Hemelvaart Dauwtrappen

juni 12, 2019 in Geen categorie

Dauwtrappen op Hemelvaartsdag is in de parochie Pax Christi een traditie geworden. Zo ook dit jaar waar we te gast waren bij ‘Boerderij Landleven’, bij degebroeders Bert en Adrie Vollering, te Woerden. Zij hebben deze mooie locatie ter beschikking gesteld, uiteraard omdat zij beiden een speciale band hebben, zoals u zo dadelijk kunt lezen.

In de vroegen ochtend trokken zo’n 120 man de polder in met een combinatie van dauw en lichte miezer in het gezicht, wat zorgde voor een beetje verfrissing. Zo’n 5 km is al pratend deze mooie Hemelvaartsdag begonnen. Verschillende tempo’s werden aangehouden, met mooie ontmoetingen tot gevolg. Voor de jongste deelnemers was er aan het einde van de wandeling een echte medaille voor hun prestatie. En bij terugkomst op de ‘Boerderij Landleven’ stond tevens een heerlijk ontbijt met verse koffie en thee te wachten die de Vamos groep 2019 had klaargezet.
Tijdens het heerlijke ontbijt stroomde de boerderij nog voller en konden we de 
eucharistieviering na het ontbijt beginnen met 160 man sterk. Deze dag werd extra speciaal door de aanwezigheid van pater Gabriel (60 jaar priester) en pater Nico (50 jaar priester). Beide zijn zoals vele misschien wel weten de ooms van de gebroeders Bert en Adrie Vollering. De speciale locatie,waar tevens de 100 ste geboortedag van de stichter van deze boerderij werd herdacht, alle voorgangers en aanwezigen hebben deze eucharistieviering waardevol en speciaal gemaakt.
Tijdens de collecte is het prachtige bedrag van 
 922…. Opgehaald voor de Vamos groep 2019 om hiermee deze zomer het levenswerk van pater Gabriel voort te kunnen zetten.
Na het prachtige verhaal van pater Gabriel om ons allen in te zetten om de wereld wat mooier te maken was de cirkel vandaag mooi rond en werd deze dag afgesloten met  koffie en een praatje.

Dank allen die bij deze mooie Hemelvaartsdag aanwezig waren, maar ook aan een ieder die in gedachte deze dag heeft meegelopen en gebeden. 

Een onvergetelijke dag, op een prachtige locatie met vriendelijke en liefdevolle mensen!

Warme groet,
De Vamos groep 2019

HEMELVAARTSDAG GAAT U MEE DAUWTRAPPEN?

mei 23, 2019 in Geen categorie

GAAT U MEE DAUWTRAPPEN?

Dauwtrappen op Hemelvaartsdag is in de parochie Pax Christi een traditie geworden. Dit jaar zijn we te gast in Woerden.

Voor de tweede maal worden we ontvangen op

Boerderij Landleven

Gebroeders Bert en Adrie Vollering,

Oosteinde 72/74, 3466 LB Waarder.

We starten met een wandeling door de weilanden om dauw te trappen. Daarom verzamelen we om 7.15uur en vertrekken om 7.30uur voor een wandeling van ongeveer een uur. Deze wandeling is ook geschikt voor kinderen. We nodigen de gezinnen van harte uit. Na het dauwtrappen zullen we best trek hebben in een ontbijt dat voor ons klaarstaat. Tenslotte besluiten we de ochtend met een gezamenlijke eucharistieviering.

Omdat de parochiekerken deze dag gesloten zijn en het gehele pastoraal team bij het dauwtrappen aanwezig zal zijn, kunnen parochianen die niet mee gaan dauwtrappen later aansluiten, bijvoorbeeld bij het ontbijt ongeveer 8.30uur, of later om samen het feest van Hemelvaart in de eucharistie te vieren.

De eucharistieviering begint om circa 9.30UUR.

Deze dag staat ook in het teken van jubilea vieren: pater Gabriel van de stichting Vamos is in Nederland om zijn 60 jarig priesterfeest te vieren. Ook zal zijn broer pater Nico, die 50 jaar priester is, aanwezig zijn en voorgaan in de eucharistieviering. Beide zijn oom van Adrie en Bert Vollering.

Wanneer u geen vervoer heeft kunt u zich melden bij het Centrale Secretariaat, telefonisch 0348 – 203012 of per email secr@parochiepaxchristi.nl .

We hopen dat u, dat jij, (ook) dit jaar met ons mee doet met het dauwtrappen. Ivm de voorbereiding van het ontbijt vragen we dat u zich opgeeft bij het secretariaat

per email: secr@parochiepaxchristi.nl

of telefoon: 0348 – 203012.

Graag tot donderdag 30 mei 2019.

Koningsdag 27 April Schipluiden

mei 23, 2019 in Geen categorie

Klaverjasavond 26 April Schipluiden

mei 23, 2019 in Geen categorie

Benefietdiner 12 April Woerden

mei 23, 2019 in Geen categorie

Op 12 april werd de personeelsruimte van Qbtec omgetoverd tot een gezellig restaurant om daar het benefiet diner te verzorgen voor de 80 gasten van die avond.

Om 18.30 uur werden de gasten ontvangen met een glaasje prosecco die aangeboden werd door de jongeren die meegaan naar Brazilië.

Het diner werd verzorgt door een team van koks onder de leiding van Wesley van Halen.

Het was een mooi verzorgd 4- gangen diner waar de gasten geweldig van hebben genoten.                                                                                                                                       

Aansluitend werden diverse veilingstukken geveild onder de leiding van Veilingmeester Wouter Verboon en ondersteund door Notaris Brigitte Colaris. Er werden diverse kavels geveild o.a. wandeling door Amsterdam, voetreflex, fiat cabrio voor een weekend, kaas, diners en vele andere stukken.

De totale opbrengst € 15.000,00 komt ten goede van het Vamos project 2019.

Wij danken de fam. Okkerman heel hartelijk voor de geboden gastvrijheid en de geweldige sponsoring.  Ook danken we de sponsoren van de kavels en een ieder die hier een bijdrage aan geleverd heeft.

De Stichting Vamos Schipluiden organiseert vrijdag 10 mei een Benefietdiner

april 12, 2019 in Geen categorie

Het Vamos Benefiet Diner is inmiddels een door velen gewaardeerde activiteit, die ook bij de voorbereiding op de VAMOS 2019 reis niet ontbreekt. Na het diner is er wederom een vrijblijvende veiling.

De kosten van het diner zijn € 75,00 per persoon inclusief drank, waarmee u een belangrijk steentje bijdraagt in de kosten van de uit te voeren projecten.

U kunt zich aanmelden via  vamosbenefiet@outlook.com  vergeet daarbij niet uw naam, adres en aantal personen door te geven. Indien u vragen heeft kunt u deze ook aan dit adres mailen, we beantwoorden deze graag.

Locatie                                                           Datum                                                 Kosten

De Schelp                                             Vrijdag 10 mei  2019                           € 75,00 p.p.
Burg. Musquetiersingel 29    

2636 GG Schipluiden

Benefietdiner 12 April bij QBTEC

februari 18, 2019 in Geen categorie

25 Januari Klaverjasavond Schipluiden

januari 28, 2019 in Geen categorie

Vrijdagavond 25 januari was er weer een gezellige Vamos Klaverjasavond in De
Schelp in Schipluiden. De opkomst was dit keer wat minder, maar we mogen
weer een mooi bedrag bijschrijven voor onze projecten.

Bedankt allemaal.

Zondag 27 Januari “Het mooiste moet nog komen”

januari 27, 2019 in Geen categorie

 

Op zondagmorgen was de viering van de gezamenlijke kerken van de parochie Pax Christi en stonden we achter in de Franciscus kerk van Oudewater met een stand vol met spullen die we in Brazilië gekocht hebben en we hier weer verkopen voor het goede doel.

Ook waren de mooie wijnen voor het goede doel weer volop in trek.

Het was een mooie viering en een goede belangstelling voor onze stand met een mooie opbrengt.