Dauwtrappen op Hemelvaartsdag is in de parochie Pax Christi een traditie geworden. Zo ook dit jaar waar we te gast waren bij ‘Boerderij Landleven’, bij degebroeders Bert en Adrie Vollering, te Woerden. Zij hebben deze mooie locatie ter beschikking gesteld, uiteraard omdat zij beiden een speciale band hebben, zoals u zo dadelijk kunt lezen.

In de vroegen ochtend trokken zo’n 120 man de polder in met een combinatie van dauw en lichte miezer in het gezicht, wat zorgde voor een beetje verfrissing. Zo’n 5 km is al pratend deze mooie Hemelvaartsdag begonnen. Verschillende tempo’s werden aangehouden, met mooie ontmoetingen tot gevolg. Voor de jongste deelnemers was er aan het einde van de wandeling een echte medaille voor hun prestatie. En bij terugkomst op de ‘Boerderij Landleven’ stond tevens een heerlijk ontbijt met verse koffie en thee te wachten die de Vamos groep 2019 had klaargezet.
Tijdens het heerlijke ontbijt stroomde de boerderij nog voller en konden we de 
eucharistieviering na het ontbijt beginnen met 160 man sterk. Deze dag werd extra speciaal door de aanwezigheid van pater Gabriel (60 jaar priester) en pater Nico (50 jaar priester). Beide zijn zoals vele misschien wel weten de ooms van de gebroeders Bert en Adrie Vollering. De speciale locatie,waar tevens de 100 ste geboortedag van de stichter van deze boerderij werd herdacht, alle voorgangers en aanwezigen hebben deze eucharistieviering waardevol en speciaal gemaakt.
Tijdens de collecte is het prachtige bedrag van 
 922…. Opgehaald voor de Vamos groep 2019 om hiermee deze zomer het levenswerk van pater Gabriel voort te kunnen zetten.
Na het prachtige verhaal van pater Gabriel om ons allen in te zetten om de wereld wat mooier te maken was de cirkel vandaag mooi rond en werd deze dag afgesloten met  koffie en een praatje.

Dank allen die bij deze mooie Hemelvaartsdag aanwezig waren, maar ook aan een ieder die in gedachte deze dag heeft meegelopen en gebeden. 

Een onvergetelijke dag, op een prachtige locatie met vriendelijke en liefdevolle mensen!

Warme groet,
De Vamos groep 2019