Hieronder de acties van de vamosgroep 2011.

December 2010
Kerstkaarten verkoop Schipluiden
Kerstkaarten verkoop Den Hoorn
Kerstkaarten verkoop Maasland
lichtjesavond in Maasland
Kerstmarkt in Schipluiden
Kerstmarkt in Den Hoorn
Kerstmarkt in het Akkerleven
Januari 2011
Nieuwjaarsfeest
Flessenactie
Rotary
Februari 2011
Klaverjas avond
April 2011
Klaverjas avond
Benefiet diner en veiling
Koninginnedag
Carwash
Mei 2011
Vaartocht (moederdag)
Juni 2011
Juli 2011
Vertrekken naar Brazillië
Kerstmarkt Akkerleven
Dinsdag 14 december werd er een kerstmarkt gehouden in het verzorgingtehuis ‘Akkerleven’
in Schipluiden. Vamos mocht ook deel uitmaken van deze gezellige morgen en stond er met
een kraampje vol Braziliaanse spulletjes. Vooral de bak met kerstballen bracht veel plezier.
Een behoorlijk aantal mensen wilde wel een gokje wagen op het aantal ballen dat er in zoud
zitten.
Het was een zeer geslaagde morgen. Zowel de bewoners, overige bezoekers als wij vonden
het erg gezellig om deel uit te mogen maken van dit geheel en vonden het heel leuk om ons
verhaal over Brazilië te kunnen doen.Mariska van der Does 
Lichtjesavond Maasland

Op vrijdagavond 17 december hebben Jeanet, Vamos 2011 en Marja, Vamos 2007 met een
kraampje op het lichtjesfeest in Maasland gestaan.Het was koud maar wel erg gezellig. Er waren veel mensen die even in de kraam kwamen
kijken, zo konden we ons verhaal over Vamos en Brazilië kwijt.We hebben de naam Vamos weer een klein beetje bekender gemaakt in Maasland.

Volgend jaar maar weer!!!

 

Kerstmarkt Den Hoorn
Ook de kerstmarkt op 10 december in Den Hoorn lieten we niet aan ons voorbij gaan. We
hebben aardig wat spulletjes uit Brazilië kunnen verkopen en een hoop mensen hebben
een gokje gewaagd door te raden hoeveel kerstballen in de bak zaten. Ook hebben we
gezellig wat praatjes gemaakt en mensen kunnen inlichten over onze stichting en de
werkzaamheden. Een geslaagde middag en avond dus!
Oud & Nieuw 2010/2011
In Schipluiden is er met Oud & Nieuw vaak een nieuwjaarsfeest in de Dorpshoeve.
Zo ook afgelopen Oud & Nieuw.
Wij, als Vamosgroep, zijn gevraagd om de garderobe te vullen met mensen.
Ook het glazen rapen in de zaal zelf namen wij voor onze rekening.Het leuke van zo’n feest is dat de naamsbekendheid weer wordt bevorderd,
maar ook dat iedereen elkaar kent in Schipluiden,
Dus je kunt genoeg vertellen over Vamos en mensen weten waar je het over hebt, erg tof!Joop en Jeanet zaten voor de EHBO de hele nacht, dat bracht ook weer wat extra op!

Aan het einde van de avond/ochtend lag er een mooi bedrag op ons te wachten,
en de dorpshoeve was dik tevreden!
Al met al een topactie!!

 

Vamos op bezoek bij de Rotary Delft
In januari zijn Bram en Luc, onder begeleiding van Huub en Joop naar de Rotary Delft geweest. Hieronder staan enkele impressies.
Flessenactie
In de maand januari is er in Den Hoorn bij de Plusmarkt een flessenactie gehouden voor Vamos. Ook in Schipluiden zal er een flessenactie plaatsvinden in de maand februari bij de AH. Later zal dit op beide plaatsen nog een keer herhaald worden. Zorg er dus voor dat je al je flessen en bierkratten bewaard en wegbrengt zodra Vamos het goede doel is bij de supermarkt.
Eerste klaverjas avond
Op 11 februari heeft er in de Schelp een klaverjas avond plaatsgevonden. Er zijn veel prijzen gewonnen.Tevens was er een loterij waarbij er veel lootjes zijn verkocht.

 

Benefiet veiling en diner
VAMOS Benefietdiner en veiling 2011Op donderdag 7 april 2011 heeft Vamos Schipluiden een benefietdiner en een veiling gehouden. Er hadden zich 117 mensen opgegeven om deze avond bij te wonen. In de prachtige ambiance en de bijzondere sfeer van Op Hodenpijl in Schipluiden werd er in de Herdershof genoten van een heerlijk biologisch en met streekproducten samengesteld diner. Daarna was er in de kerk een veiling onder leiding van Jan Holtkamp en Tim Dröge. Er werden 60 veilingstukken geveild welke beschikbaar waren gesteld door bedrijven en particulieren uit de regio. Deze avond heeft een totaalbedrag van 16.750 euro opgebracht. Een fantastisch resultaat! We zijn iedereen die deze avond tot zo’n succes heeft gemaakt enorm dankbaar!!

 

Klaverjas avond
Er is op 25 maart voor de tweede keer een klaverjas avond geweest en ook die was weer een groot succes. Na vele kaarten te hebben gelegd zijn alle aanwezigen met een goed gevoel weer naar huis toe gegaan. Ook is er op de klaverjas avond een derde klaverjas avond geopperd. Hiervoor is de datum 29 april genoemd. dit is nu zeker en ook deze avond zal weer worden gehouden in de Schelp te Schipluiden. U bent allemaal weer van harte welkom!
De CarwashZaterdag 9 april hebben we een carwash gehouden bij autobedrijf van der Voort in Maasland. Het was prachtig weer, de opkomst was goed en het was vooral erg gezellig. Doordat Leo zijn camper had meegenomen hadden we zelfs al een beetje een ‘met z’n allen op reis gevoel’. Al met al een zeer geslaagde dag dus!

Koninginnedag Schipluiden
Goede opbrengst voor Vamos tijdens Koninginnedag.

Het weer werkte goed mee afgelopen zaterdag tijdens Koninginnedag.
Het was een drukte van belang op de braderie in Schipluiden.
Zo waren er ook veel mensen die een kijkje kwamen nemen in de kraam van Vamos.
Naast het kraampje stond de Vamoscaravan. Daar kon je niet omheen.
Je kon er mee doen met een loterij, een broodje knakworst kopen of een glaasje Caipirinha
drinken.
Dirk Eikelenboom won de hoofdprijs: een nachtje overnachten in de Vamoscaravan op
camping “Bouwlust” in Maasland.
Leo Rodenrijs, de 2e prijs een levensmiddelenpakket van Joop Hofstede
Marja van Paassen, de 3e prijs een tegoedbon van Bakkerij Hoek.
Annemieke Smeele, de 4e prijs een Dio Vitaal pakket.
Alle prijswinnaars nogmaals van harte gefeliciteerd.

 

Varen door Vlietlanden met moederdag
Op zondag 8 mei stond de Vamos boottocht gepland. Het zonnetje scheen, dus de dag begon erg goed. Om half 9 begonnen we met het snijden, smeren en beleggen van de broodjes. Tijdens het snijden, smeren en beleggen werden ook de koffie en thee gezet. Nadat alles was ingepakt, laadden we alles in de auto en reden we richting de boot. Hier wachtte de schippers Bertus en Niels al op ons. We sjouwden alle spullen richting de twee schuiten en versierden de boten. Toen kwamen de eerste gasten al aangelopen. Terwijl er beetje bij beetje meer gasten kwamen zetten we nog even alles aan de kant op de boot. Toen iedereen op de boot zat konden we wegvaren. Vlak voor we weggingen gebeurde dat wat we niet hadden verwacht, het begon te spetteren! Gelukkig waren dit maar drie spetters… We konden vertrekken. Iedereen had een plekje gevonden op de boot. Toen we weg voeren hield Bertus zijn praatje over de mooie omgeving waar we langs voeren. Na een stukje gevaren te hebben verdwenen de wolken en werd het heerlijk warm. Na ongeveer anderhalf uur kwamen we aan bij het Bommeer. Hier legden we de boot aan om een hapje te eten en wat koffie/thee te drinken. Iedereen werd voorzien van een broodje ham/kaas, eierkoek/krentenbol, appel en een kopje koffie of thee. Voor de kinderen was er limonade. Na een half uur lekker op de kant te hebben gezeten klom iedereen weer op de boot. We voeren langs het pondje terug richting Schipluiden. Op het water voeren nog meer boten. Deze zorgden af en toe voor nogal wat opschudding. Doordat de boten tegen elkaar zaten klotsten de golven van de andere boten over de rand heen. Gelukkig scheen de zon en was iedereen zo weer droog. Toen we terug kwamen in Schipluiden legden we aan op onze plek. De gasten verlieten de boot. Na veel complimentjes en tevreden gezichten konden we opruimen. Dit was zo gebeurd, dankzij de hulp van nog wat Vamos-gangers (Luc en Daan). Al met al was het een ontzettend geslaagde dag, en wij zijn erg blij met het eindresultaat van de boottocht. Hierbij willen we de Albert Hein, Bakker Holtkamp, Groente en Fruit “Klein Westland” en de Maaslandse bakker hartelijk bedanken voor de sponsoring.
Groetjes,De ‘boottocht commissie’ Leo, Jeanet, Alwin en Ester

 

Koffers pakken
We zijn niet alleen bezig met het geld inzamelen voor Vamos maar wij hebben ook zestien extra koofers die wij meenemen met spullen die we daar kunnen achterlaten. Hierin zitten allerlei kledingstukken maar ook pennen en potloden en ander materiaal waarmee we de mensen kunnen vermaken.