Vamos 2011.

In de zomer van 2011 gaat weer een groep jongeren uit de gemeente Midden Delfland aan de slag in de stad Garanhuns: het woon en werkgebied van Pater Gabriël Hofstede in Brazilië. Er zijn 3 projecten uitgekozen waaraan gewerkt zal gaan worden.

1. Werken aan de groententuin.

Net als in 2007 gaan we op het terrein van de wijkkerk een groententuin aanleggen. Deze groententuin wordt aangelegd met het speciale irrigatiesysteem van Broeder Urbanus. Het idee is eigenlijk heel simpel. We metselen een bak. In de bak wordt plastic gelegd. Daarbovenop aarde gemengd met compost. In de aarde wordt een pvc U-profiel gelegd. In het horizontale gedeelte zijn kleine gaatjes geprikt.

De uiteinden steken boven de grond uit. Door regelmatig een emmer water in het uiteinde van de buis te gieten, worden de plantjes bij de wortels voorzien van water en kunnen ze goed groeien. Hierdoor wordt geen water onnodig verspild en is de groei optimaal.

2. Werken in en aan de kinderopvang.

Op hetzelfde terrein wordt nu een gebouw voor de kinderopvang gerealiseerd. Als wij daar zijn, zullen wij gaan helpen met de afwerking en met de inrichting van het gebouw. In dit gebouw zullen kinderen uit de naburige sloppenwijk opgevangen gaan worden. Met deze kinderen gaan we allerlei leuke activiteiten doen. Ook willen we voor de kinderen educatief materiaal maken en daar achterlaten.

3. Klussen in de buurt.

In de sloppenwijk zijn genoeg huisjes die gerepareerd moeten worden. Is het geen dak, dan is het wel een deur of een raam. Met elkaar kijken we wat mogelijk is om de huisjes beter bewoonbaar te maken.