Hieronder vindt u de acties van 2009 met een korte beschrijving.

Mei 2009

 

Zondag 3 mei was het zover, het grote feest van Pater Gabriël en Pater Nico. Ze zijn samen 50 en 40 jaar priester en dat moet natuurlijk groots gevierd worden. Zaterdag is de kerk en de schelp alvast versiert, zodat iedereen zeker wist dat er niks vergeten kon worden. Zondagochtend verzamelden de paters Hofstede bij het gemeentehuis, en zijn met de koets naar de kerk gereden. Pater Gabriël is 50 jaar geleden ook naar de kerk gebracht met de koets voor zijn eerste Heilige mis na zijn priesterwijding. De viering was met wel 11 voorgangers. Na de viering was er in de kerk voor iedereen een bakje koffie met een stuk taart. Daarna ging het feest door in de schelp. Iedereen was welkom om de paters Hofstede te feliciteren. Later in de middag is alle familie langsgekomen, en is er tot ’s avonds een gezellig feest van gemaakt.


 

April 2009

 

Ook de Mariaschool heeft de stichting Vamos uitgekozen als hun goede doel voor de sponsorloop. En toen was zo ver, honderden kinderen gingen rennen voor het goede doel. Het was prachtig hardloop weer en gelukkig waren er geen lelijke valpartijen. De mariaschool heeft een geweldig mooie bedrag bij elkaar gespaard voor ons. De cheque werd donderdag 16 april persoonlijk overhandigd aan Pater Gabriel op het Oranje van Naussauplein.


 

Als we op reis gaan mag ieder van ons twee koffers meenemen, en nog een tas handbagage. Iedere koffer mag maximaal 23 kg wegen. Nu hebben we binnen de groep (net als vorige keer) afgespoken dat we allemaal één koffer voor ons zelf inpakken, waar je eigen persoonlijke dingen inzitten en één koffer meenemen die we daar dan laten, die vol met kleding zit om daar uit te kunnen delen. Toos Hofstede heeft een halve zolder vol met kleding voor Brazilië die allemaal meekunnen om daar uit te delen. Natuurlijk moeten die koffers dan ook worden ingepakt. Een aantal mensen van de vamosgroep zijn een avondje gaan helpen bij Toos om zo de kleding in de koffers te krijgen. Er kan 23 kg per koffer mee. Dan moet er dus ook precies 23,000 kg in de koffer gaan, en geen grammetje minder. Dat is altijd best proppen, en een flinke uitdaging.

Het zijn altijd gezellige avonden als je gaat koffers pakken. Het blijven proberen om stukje bij beetje de rits dicht te krijgen, de spanbanden eromheen te knopen, en mooie verhalen vanuit Brazilië horen. De koffers die we inpakken worden daar in de armste wijken uitgedeeld. We schrijven per koffer op wat erin zit zodat Pater Gabriël kan kijken welke koffers die waar naartoe mee kan nemen. De koffers zelf worden meestal door de Braziliaanse mensen als “kast” gebruikt, dus die komen ook goed terecht. Ook dit jaar zal de vamosgroep waarschijnlijk een dag samen met Pater Gabriël de kleding die we meenemen gaan uitdelen aan de lokale bevolking, zodat we zelf kunnen kijken waar onze ingepakte koffers naar toe gaan.


Op vrijdag 17 april heeft de Vamos in Speakers in Delft in samenwerking met Attractive Beatz een knallend housefeest neergezet. De kaartverkoop van dit geweldige feest is volledig naar Vamos toegegaan. Onder leiding van de DJ’s Dyna, Richie Lee, Andrew M, Dconi DJ Irwan en D-trec & Frats is het dak eraf gegaan. Van 23u tot 5u kon je helemaal losgaan op deze lekkere housebeats die er werden gedraaid. De sfeer was geweldig, er is niks misgegaan, en iedereen is heel thuisgekomen. Kortom, een geweldig feest.


De kinderwoorddienst in Den hoorn doet ieder jaar mee met een vastenactie in de veertigdagentijd. Dit jaar hadden zij de stichting Vamos als goede doel uitgekozen. Tijdens de vastenactie is er flink gespaard door heel veel kinderen. Sommige hadden bijv. lege flessen ingezameld, anderen deden klusjes in en om het huis en weer anderen deden elke week een deel van hun zakgeld in hun spaardoosjes. Ontzettend knap en lief van alle kinderen!


 

Maart 2009

 

Voor het eerst vond er een écht vamos uitje plaats! Wij zijn vanaf augustus druk bezig geweest met het verzinnen, organiseren én het uitvoeren van projecten, dat we ons zelf eigenlijk een klein beetje vergeten zijn. Vandaar dat we een leuke groepsuitje hadden georganiseerd om elkaar nog beter te leren kennen en om het vertrouwde groepsgevoel te vergroten. Na een drankje te hebben gedaan op de beestenmarkt hebben we heerlijk kunnen eten bij ´t Karrewiel. Daarna natuurlijk nog even wezen bowlen. En de echte vamosbikkels, gingen nog even na borrelen…


Op 26 maart hadden wij een groot benefiet diner met aansluitend een veiling georganiseerd in het partycentrum ‘Onder Ons’. De avond werd ingeluid door een optreden van Robert en Lucas Schilperoort. zij hadden in de zomer van 2007 Pater Gabriël met de eerste Vamosgroep bezocht. Daarna werd er gezellig gegeten van het lopend buffet. Dit werd door Peet Vermeulen als kok verkleed feestelijk begeleid.Na het diner kon de veiling beginnen. Jan Holtkamp was bereid gevonden om als veilingmeester op te treden en onder toeziend oog van notarissen Patricia van Mil en Tim Dröge verliep de veiling vlekkeloos, het ging er echter wel reuze spannend aan toe! Pater Gabriël heeft de veiling geopend met een papiergemaakte zwaan, die hij vanuit Brazilië heeft meegenomen. Na een korte inleiding van Pater Gabriël achter het verhaal van de papieren zwaan nam Jan Holtkamp het over. De opbrengst van de veiling was ook boven ieders verwachting. De avond werd afgesloten met een zwoel optreden van Memory Monroe. Het was een waanzinnige avond, en iedereen heeft enorm genoten van de gehele avond.


In de tweede week van maart is Pater Gabriël in Nederland aankomen voor drie hele maanden. Hij zal hier zijn gouden 50 jaar hoogpriesterschap vieren. Pater Gabriel verblijft voornamelijk bij zijn broer Graab Hofstede in Schipluiden. Mocht u Pater Gabriel persoonlijke willen spreken, kunt u contact op nemen met de familie Hofstede aan de Zouteveenseweg 18 te Schipluiden.


 

Februari 2009

 

Voor de fanatieke klaverjassers hadden wij een klaverjasavond georganiseerd in de Schelp. Er kwamen vele belangstellende op af. Met een afgeladen Schelp heeft iedereen zich goed vermaakt. Er is zelf een aantal keer geroepen dat er snel nog een keer zo’n gezellige avond moet komen. Bij binnenkomst kreeg iedereen een bakje koffie en na het klaverjastoernooi is er nog met een sociaal drankje afgesloten. Natuurlijk kan Den Hoorn niet achterblijven, ook daar zullen we een klaverjasavond organiseren. Deze zal 1 mei in Den Hoorn bij de DIOS plaatsvinden. Opgeven kan hiervoor bij Nico van Wijk


 

Januari 2009

 

Tijdens het tweede weekend van januari was het in Nederland zo koud dat voor het eerst in 12 jaar weer de Westlandse tourtocht kon worden gehouden (een schaatstocht door het Westland). Na zo’n lange tijd doen er een hoop mensen mee met zo’n tocht, en die moeten allemaal hun auto kwijt. Vamos is gevraagd om alle auto’s die in Schipluiden wilde parkeren voor de tocht een plek aan te bieden en van iedere auto kregen we parkeergeld. We hebben dit in een weiland gedaan, en elke schaatser die in Schipluiden dit weekend wilde schaatsten is ons zeker tegen gekomen.


 

December 2008

 

Vamos is gevraagd om tijdens de jaarwisseling van 2006/2007 de garderobe en de bar van het nieuwjaarsfeest in de Dorpshoeve te bemannen. Een geweldige kans om heel Schipluiden een gelukkig nieuw jaar toe te wensen, en meteen een zakcentje voor Vamos verdienen.

 


Ook in december is de Vamos weer op verschillende kerstmarkten actief geweest. Helaas kon de kerstmarkt in Schipluiden niet doorgaan, maar in Maasland en Den Hoorn daarentegen wel. In zowel Maasland als den Hoorn heeft de Vamos op de zelfde dag een kraam staan. Naast ballenraden, kerstballen gooien, muntjegooien, kon u ook verschillende eetbare dingen bij ons kopen zoals de Vamoskoeken bijvoorbeeld. Ook deelden we dit jaar lichtjes met een nieuwjaarswens daarop uit. Kortom, weer een leuke actie voor Vamos.


 

November 2008

 

Tijdens de nationale autotestdag van de Toyota heeft DIGO de vamosgroep uitgenodigd om alle auto’s die getest worden ook meteen een wasbeurt te geven. We krijgen dan van DIGO voor iedere auto een bedrag. Van horen zeggen is het bij de Toyota dealer in Den Haag helemaal niet druk. In Delft was dit gelukkig niet het geval. Om half tien is de groep aanwezig om te beginnen met een bakkie koffie. Om tien uur begint de nationale Toyotadag en het was meteen gezellig druk. Na een dag lang gewassen te hebben, zijn er in totaal 216 auto’s gewassen. Het laatste uurtje hebben we zelfs hulp van boven gekregen en hoefde we niet meer de auto’s eerst zelf nat te maken voor we ze in het sop deden. Kortom, en hele gezellige dag waarbij Vamos weer een mooi bedrag heeft opgehaald.

 

oktober 2008

 

Ook dit jaar kan de spinningmarathon natuurlijk niet ontbreken in het lijstje van evenementen dat door de vamos wordt georganisserd. Na maandenlange voorbereiding deden uiteindelijk meer dan 150 mensen op 11 oktober 2008 mee aan de spinningmarathon. De alweer tweede marathon is dit jaar ook in de Post Kogeko hal georganiseerd. De instucteurs van Allround hebben dit jaar de marathon weer professioneel begeleid.De dag is voor de Vamos-medewerkers laat in de avond begonnen. Om 11 uur ’s avonds (op vrijdagnacht) stond de eerste bouwploeg al klaar om met het opbouwen voor de volgende dag te beginnen. Omdat vorig jaar het geluid niet onze sterkste kant was wordt er dit jaar met geluidswerende doeken gewerkt. Dit moet allemaal worden opgehangen en samen met alle lichten is dit in de nacht voor de marathon zelf aan het plafond van de zaal gehangen. Om vijf uur in de nacht is alles opgehangen. Om half zeven zaterdagochtend komt alweer de nieuwe groep om verder te bouwen. Sommige van de nachtpoeg werken gewoon verder en slaan een nachtje over.

Na een lekker bakkie koffie (wat nodig was) beginnen we met de vloer te leggen. Er komt eerst plastic op de vloer en vervolgens komen er tapijttegeltjes op. Daarna moet natuurlijk de bar worden opgebouwd, fietsen worden gehaald en de zaal worden versiert. Ook de geluidsman is volop bezig om te soundchecken.

Om drie uur komen de eerste spinners al binnen, die zich kunnen omkleden en om half vier opent Drumpak de spinningmarathon met livemuziek. Om vier uur nemen de instructeurs het over en dan wordt er 3 uur lang gefietst voor Vamos. Na de marathon is het nog mogelijk om tot 21u een drankje bij de bar te halen en daarna is het weer alles afbreken en de zaal in 3 uurtjes van spinningmarathon weer tot een sporthal om te toveren.

Voor sommige een lange dag, maar voor iedereen, zowel toeschouders als deelnemers en zeker ook alle medewerkers is het een hele leuke en gezellige dag geweest.

 


 

Het is officieel de eerste activiteit van de alweer tweede vamosgroep. De voorbereidingen voor de reis van 2009 zijn alweer bezig en vandaag heeft Autobedrijf Wildeboek ons uitgenodigd om tijdens bedrijfsfeest auto’s te komen wassen. Voor iedere gewassen auto krijgt de Vamos een bedrag. Ook staat er in het bedrijf zelf een vamoskraam waar mensen informatie kunnen vinden over de Stichting Vamos. Na een dag lang wassen heeft de groep in totaal 205 auto’s gewassen. Een hele prestatie. Wildeboer heeft het bedrag verdubbelt en daarmee de nieuwe groep een hele grote figuurlijke zet in de rug gegeven. Wildeboer bedankt.

september 2008

 

De eerste kennismakingsavond van de tweede vamosgroep was op 1 september 2008. In de eerste bijeenkomst is iedereen welkom en legt Huub uit wat het inhoud om bij de vamosgroep te horen. Het is namelijk niet zo dat we maar 3 weken op reis gaan. We gaan een heel jaar lang op reis. We beginnen onze reis met een jaar lang voorbereiding en teambuilding in onze vertrouwde thuisomgeving om daarna 3 weken lang die voorbereidingen aan de Braziliaanse mensen te mogen laten zien. Om daar 3 weken lang mensen die het veel minder hebben dan ons te mogen helpen en een stukje hoop en toekomst te mogen bieden.Het eind van de avond sluiten we af met een sociaal drankje en alle mogelijke deelnemers gaan met een rugtas vol met informatie naar huis toe. Ze kunnen zich de komende weken bedenken of ze een jaar lang met de nieuwe vamosgroep op reis willen en vervolgens 3 weken naar Brazilië.