Vamos 2013

Het duurt nog een jaar, maar de nieuwe Vamos 2013 groep is nu al bezig met de volgende Vamosreis. Er zijn nu al twee vergaderingen geweest, en de eerste acties worden gepland. Welke projecten precies er worden gedaan weet Pater Gabriël nu nog niet. Hij is hard op zoek naar een locatie die het meeste hulp nodig heeft, en waar hij zeker weet dat de nieuwe Vamosgroep goed werk kan verrichten. Zodra Pater Gabriël een locatie heeft gevonden laat hij het ons weten, en zal het meteen op de vamossite gezet worden. Ondertussen begint de nieuwe Vamosgroep uiteraard gewoon met de acties om geld in te zamelen want iedereen weet inmiddels dat elke euro die we ophalen altijd goed besteed wordt door Pater Gabriël.

Car wash

De tienertour groepen in Schipluiden organiseren ieder jaar een Car Wash, waar je voor een paar euro’s je auto kan laten wassen. De opbrengst van de Car wash gaat naar drie studenten die de tienertourgroepen sponsoren in Brazilië. Pater Gabriël heeft een aantal studenten die heel graag willen studeren om later een beter leven te krijgen dan waarin ze nu opgroeien. Helaas heeft niet ieder gezin in Brazilië genoeg geld om hun kinderen te laten studeren. Veelal achtergelaten (jonge) moeders of gezinnen waarvan de vader is ontslagen en geen ander werk kan vinden. Om de studenten dan toch te laten studeren heeft Pater Gabriël een aantal studiebeurzen om de kinderen die echt heel graag willen studeren toch naar school te kunnen laten gaan.

De tienertour ondersteunt dus ook drie van die studenten, en uiteraard is de Vamosgroep niet te beroerd om even te komen helpen bij de Car wash. We weten dat het geld goed terecht komt.

Ook was er een curiosamarkt van boeken en platen uit de nalatenschap van Pastoor Jansen, waarvoor de opbrengst voor Vamos is.

Wij-Weidag

In navolging van vorig jaar wordt er weer een Wij-weidag georganiseerd door de Onze-Lieve-Vrouw van Sion Parochie. Dit jaar is de wij-weidag op zondag 30 september. De wij-weidag wordt georganiseerd op één locatie, namelijk de ijsbaan in Schipluiden. Het wordt een dag met activiteiten voor alle leeftijdsgroepen, maar ook met een beetje een informatief tintje. We gaan met z’n alle Huub uitzwaaien vanuit Schipluiden als hij op pelgrimstocht naar zijn nieuwe werkplek vertrekt

De Vamos 2013 groep zal in het middagprogramma bij verschillende stands helpen, en ook zelf een informatiestand hebben waar u de nieuwe groep een handje kunt schudden, of een praatje kan maken. We hopen u allemaal op zondag 30 september te zien.

Het Programma volgens het parochieblad ziet er als volgt uit voor die dag:
– ca.10.30 uur aankomst deelnemers Pelgrimstocht Maasland-Schipluiden olv pastor Spaan
– 11.00 uur gezamenlijke eucharistieviering met samengesteld koor en meerdere voorgangers met aansluitend formeel afscheid pastor Huub Spaan.
– ca. 12.30 uur koffieconcert (uitvoerende groep is een verrassing)
– ca. 13.00 uur gezamenlijke lunch
– ca. 14.00 uur activiteiten en workshops
– 16.00 uur afsluitende versperdienst
– 16.30 uur Vertrek deelnemers pelgrimtocht Schipluiden naar Den Hoorn o.l.v. pastor Spaan.

 

Klaverjasavond in Zevenhuizen

De derde avond van de pelgrimstocht van pastor Huub stond in het teken van een klaverjasavond. De wandelaars waren inmiddels in Zevenhuizen gearriveerd, waar ze zouden overnachten in de schuur bij Art en Nicolette van Wijk. In deze schuur werd vanavond ook de klaverjasavond gehouden, waar niet alleen de pelgrimeurs aanmeededen, maar ook een hoop dorpsgenoten op afkwamen. Na het ‘welkomstbakkie’ schoof iedereen al vrij snel rond de tafel om te gaan strijden voor de overwinning. Alhoewel, niet aan iedere tafel werd er even strijdig gespeeld, want de bedoeling van deze avond was natuurlijk het gezellig samenzijn onder elkaar en dat is ook zeker gelukt! De hele avond hebben de klaverjassers rond 4 tafels verschillende potjes gespeeld onder het genot van een hapje en drankje. Verder werden er ook andere kaartspellen gespeeld en er werd zelfs gerummikupt! Er heerste gedurende de avond een hele gezellige sfeer. Aan het einde van de avond werden de beste klaverjassers nog beloont met een leuk prijsje. Rond middernacht was het dan echt tijd voor de mensen om naar huis te gaan, want de pelgrimeurs moesten de volgende ochtend weer om 8:00 uur hun pelgrimstocht gaan vervolgen.

Klaverjassen in Schipluiden

Een inmiddels gezellig terugkerende actie is de klaverjasavond. Afgelopen zaterdag was het weer zover. Met 72 mensen die kwamen klaverjassen konden er precies 18 tafels worden gemaakt. De schelp stond vol met tafels en aan de ramen was al snel te zien dat het behoorlijk gezellig was. Van de amateur die twee keer per jaar komt klaverjassen tot de meest fanatieke klaverjassers, alles zat door elkaar. Dan wordt het al snel gezellig. De jongeren van Vamos hebben de hele avond drankjes rond gebracht zodat de klaverjassers niets tekort kwamen. Er is tussendoor ook nog een loterij gehouden, zodat iedereen, jong of oud, expert of amateur, evenveel kans had om met mooie prijzen naar huis te gaan.

Er zijn in totaal drie potjes gespeeld, en om half twaalf was de laatste ronde klaar. Na wat administratie zijn de winnaars bekend gemaakt, en zijn er nog mooie prijzen uitgereikt. Uiteindelijk is het tot in de laatste uurtjes gezellig gebleven. Een zeer geslaagde avond. Iedereen die dit ook vond kan alvast 15 maart 2013 in zijn of haar agenda schrijven, want dan organiseert Vamos weer een klaverjasavond.

Groepsfoto Vamos 2013

Eindelijk is het zover. Weer een gezellige Vamos vergadering gehad, en we hadden de vergadering daarvoor met z’n allen afgesproken om onze Vamoskleding aan te trekken voor een eerste groepsfoto. Helaas door omstandigheden konden Vince en May er niet bij zijn, dus we missen nog wel twee Vamos jongeren op deze groepsfoto, maar hierboven de eerste groepsfoto.

kerstkaartenverkoop

De afgelopen twee weken zijn we weer met kerstkaarten langs de deur gegaan. De kaarten werden verkocht in Maasland, Den Hoorn en Schipluiden. ‘s Avonds gingen we rond half zes enthousiast op pad om zo veel mogelijk kerstkaarten te verkopen. Veel mensen kochten een pakje, zelfs als ze er eigenlijk al genoeg hadden. Er werd fanatiek verkocht, het was natuurlijk ook heel gezellig en een leuke manier voor de jongeren om elkaar nog wat beter te leren kennen. Intussen zijn alle kerstkaarten verkocht, de actie was dus een groot succes! We willen iedereen die Vamos heeft gesteund door kerstkaarten te kopen natuurlijk onwijs bedanken.

Vamos aanwezig op de kerstmarkten in december 2012

De Vamos-voorbereidingen voor de kerstmarkten in Maasland, Schipluiden en Den Hoorn waren erg gezellig! We hebben vooraf diverse avonden thuis gewerkt om allerlei attributen te maken, om deze op de kerstmarkten te kunnen verkopen! Bijvoorbeeld nestkasten uitzagen, boren, en in elkaar schroeven! We hebben zelfs een heus “schuurfeest” georganiseerd! Dit schuurfeest betrof het schuren van het hout voor nestkasten, pindakaas-vogelvoerhuisjes, vogelvoederplanken en kerststallen!

Om het een en ander aan de bezoekers van de kerstmarkten te kunnen showen, is er een echte vogellokboom “gebouwd”! Deze boom bracht op de slotavond in Schipluiden ook nog eens eventjes 25 euro op!!

Op een eerdere avond werden er pakken met frituurvet gesmolten en daar werd vervolgens vogelvoer doorheen gemengd! Enige (afkoel)tijd later werd dit “vogelvoer” in dennenappels gepropt en in oude theekopjes gegoten! Enkele aanwezige Vamossers vonden dit trouwens geen fris karweitje!! Die theekopjes en de dennenappels konden na het verstijven van het frituurvet in de boom gehangen worden!

Ook zijn er mooie cadeau-geschenken samengesteld en deze werden, feestelijk verpakt, op de kerstmarkten verkocht! De professionele manier van verpakken van deze cadeaugeschenken werd opgemerkt door een directeur van een basisschool uit Delft! Hij bestelde direct 30 stuks van die cadeaugeschenken, om te gebruiken als een onderdeel van de kerstpakketten die hij aan zijn 30 personeelsleden wilde aanbieden!!

Voor de hongerige mens werden er lekkere poffertjes gebakken! Versierd met poedersuiker gingen er vele porties over de toonbank!

Tevens stonden er in de Vamoskraam een “snoeppot” en een “kerstballentoren” waar voor een eurootje de inhoud geraden kon worden! Wie in de nabijheid van de Vamoskraam liep, werd opgevrolijkt door gepaste kerstmuziek! Alle foto’s, voorbereidingen en de kerstmarkten, kun je zien in ons fotoboek.

Het kerstmarktteam.

Goede doelenknop Albert Heijn Schipluiden

De kerstdagen en oud en nieuw zijn weer voorbij, en meestal heeft u door deze feestdagen aardig wat lege kratten en flessen met statiegeld in huis. De hele maand januari is bij de statiegeldflessen en kratten inname van Albert Heijn Schipluiden de goede doelen knop voor stichting Vamos Schipluiden. Dus als u uw dagelijkse boodschappen gaat doen, vergeet uw lege flessen en kratten dan niet mee te nemen. Op de goede doelen knop drukken is voor u een kleine moeite, en u helpt ons er heel erg mee. Wij willen u alvast bedanken voor uw bijdrage en nog de beste wensen voor het nieuwe jaar!

Benefietdiner

Het Benefietdiner, het laatste nieuws op 09-01-2013.

 1. De voorbereidingen zijn in volle gang!
 2. Het Benefietdiner voor Vamos 2013 wordt georganiseerd op donderdag 25 april a.s.
 3. Plaats delict is Vlietzight Partycenter aan Oude Veiling te Maasland.

Acties:

 • Een paar deelnemers van Vamos 2013 hebben onlangs op een Twitteravond  118 BN’ers persoonlijk op de hoogte gebracht van Vamos 2013.
 • De resultaten van deze Twitteravond worden later hier bekend gemaakt.
 • Het samenstellen van het Benefietdiner is afgerond.
 • Ondernemers en particulieren in Maasland, Den Hoorn en Schipluiden worden momenteel door onze commissieleden benaderd, of zij leuke of interessante kavels beschikbaar willen stellen voor de veiling.
 • Binnenkort laten we hier meer over los!!

Tot zover, tot Vamos!

De commissie Benefietdiner.

Aankomende vrijdag klaverjasavond

Een mooi terugkerende avond is de klaverjasavond. Een avondje met elkaar een hapje en een drankje doen, en tussendoor een kaartje leggen. Van de amateur die twee keer per jaar komt klaverjassen tot de meest fanatieke klaverjassers, iedereen schuift bij ons aan. En dan wordt het, net als de vorige keren al weer snel gezellig!

Aankomende vrijdag, 15 maart is het wee zover. Om 19:30 gaan de deuren van de Schelp open, en is iedereen weer welkom. Inschrijven kan eventueel aan de deur, maar het is beter om vooraf via klaverjassen@vamosschipluiden.nl, Jeanet Zuydgeest of Nico van Wijk, jezelf aan te melden zodat je zeker bent van een plekje. Vorige keer zaten we ook helemaal vol, dus wacht niet te lang!

Er worden in totaal drie potjes gespeeld, en tussendoor wordt er ook nog een loterij gehouden, zodat iedereen, jong of oud, expert of amateur, evenveel kans had om met mooie prijzen naar huis te gaan. Mis deze avond dus niet!

Zorrug dat je d’r bij bent, …………….!!!

Dat overkomt je niet vaak, dat je met de wedstrijdbal van het 1e van Schipluiden naar huis kunt gaan! Maar binnenkort zou jou dat zomaar kunnen overkomen!! Namelijk op zondag 21 april 2013, dan speelt het 1e elftal van v.v. Schipluiden een thuiswedstrijd tegen Wilhelmus uit Den Haag! Voor en tijdens deze wedstrijd worden door de deelnemers van Vamos 2013 lootjes verkocht, zodat u, als u het winnende lot koopt, met de wedstrijdbal naar huis kunt gaan! De opbrengst van deze actie is voor onze projecten bij Pater Gabriël in Brazilië!

“Doe eens gek op 25 april!!”

Regelmaat is alles, maar breek eens met die regel! Hieronder staan je nieuwe kansen!

 • Wat dacht je van een rondvlucht boven je dorp en wijde omgeving?
 • Of je hebt altijd al een keer een weekendje met je vrouw/meisje willen “vluchten”!!
 • Verras haar dan nu eens een keertje met een uitstapje!!
 • Of je wilt voor de verandering je familie of vrienden eens in de boot nemen!!
 • Dit is natuurlijk dan wel voor een echte rondvaart!!
 • Of je komt aan het eind van de dag thuis met een mooi boeket bloemen!
 • En dan vraag je haar mee uit voor een diner!
 • Maar je kunt ook samen, op een mooie dag, gaan zeilen op de Kaagse plassen!
 • Of je gaat “Plankgas door de Kas”!! met je vrienden!!

Dit is maar een tipje van de sluier, van de veilingstukken die te koop aangeboden worden na het Benefietdiner!
Dit Benefietdiner zal op donderdag 25 april 2013 vanaf 18.00 uur plaatsvinden in Partycentrum Vlietzight aan de Oude Veiling 1 te Maasland.
Graag nodigen wij je uit deel te nemen aan dit diner! De kosten voor het diner zijn € 75,00 per persoon, waar mee je een belangrijk steentje bijdraagt aan ons budget voor de projecten!
Na het diner zal er van 21.30 uur tot ongeveer 22.30 uur een veiling plaatsvinden onder leiding van antiquair Jan Holtkamp!
De stichting Vamos is een door de belastingdienst erkende ANBI. Giften (ook de kosten van het diner en veilingstukken) aan de stichting Vamos zijn fiscaal aftrekbaar voor particulieren en bedrijven!

Wij hopen je enthousiast gemaakt te hebben voor het Benefietdiner en de veiling!
Je kunt je aanmelden via ons mailadres:  benefietdiner@vamosschipluiden.nl
Met vriendelijke groeten,
Commissie Benefietdiner Vamos Schipluiden.

laatste Koninginnedag ooit!

Poffertjes eten, wielrennen, stokvangen, de groetenverkoop (ik schrijf je voor een vijfje) en de souvenirs uit Brazilië verkopen! Dit waren de activiteiten die Vamos op die  zonnige dinsdagmiddag aanbood! De B.M. Singel was de hele middag druk bezet met mensen die langs de vrijmarkt en bloemenmarkt liepen.

Dit maakte de mensen toch wel zo hongerig, dat het Vamos-poffertjes-team goeie zaken deed! Ondanks de “tikfout” in het woord porsie, maakte de kwaliteit en geur van de poffertjes, dé juiste reclame!

De day after liepen diverse mensen in Schipluiden zo stijf als een hark door het dorp? Ze hadden bij Vamos op de fietsarena gezeten! Ook hebben vele mensen het deze middag met Vamos aan de stok gekregen! De ene had er meer grip op/aan dan de ander! Maar zeker is dat de reactie van de deelnemers goed tot zeer goed was!

Stichting Vamos Schipluiden bedankt iedereen voor zijn en haar bijdrage!

Verras je moeder eens op moederdag!

Dit is de kans van je leven om je moeder eens een keertje in de boot te nemen! Op zondag 12 mei organiseert Vamos namelijk een moederdagpicknick! Deze picknick is alleen te bereiken met een boot, die voor alle moeders bij het Middelpunt in Schipluiden om 11u ligt te wachten. Dan wordt de reis aanvaard en gaat via de Vlaardingsevaart naar het Bommeer, waar ergens op een mooi plekje wordt afgemeerd!

Hier worden alle kleedjes gespreid en de picknickmanden geopend! Wat hierna gebeurt kunt u wel raden en als alles op is………. Varen we weer terug naar Schipluiden (de moeders mogen natuurlijk wel weer eerst in de boot stappen)!

Dit is natuurlijk niet gratis, maar voor €10 weet u alles! Opgeven kan via moederdagvaren@vamosschipluiden.nl.

Update moederdagvaren

Wegens de slechte weersverwachtingen, en het feit dat onze “picknickplek” veranderd is in een modderbad is de moederdag vaartocht afgeblazen.

Een spectaculaire fietstocht! (voor het hele gezin!)

Als je op zondag 26 mei nou niet weet wat je met je gezinnetje of je vrienden, (of juist alleen), moet gaan doen,
dan hebben wij hieronder dé oplossing voor je:

 • Wij hebben mooi weer “besteld”!
 • Je hoeft niet al te vroeg uit de veren!
 • Je kunt starten tussen 10.30 tot 12.00 uur.
 • De start is bij De Schelp aan de BM singel in Schipluiden.
 • Kosten: 15 euro per persoon.
 • Kinderen kunnen onderweg aan verschillende activiteiten deelnemen!
 • Kinderen tot en met 12 jaar gaan(fietsen) natuurlijk gratis mee!
 • Er zijn onderweg(ongeveer om de 7 km)5 stops gepland.
 • Deze spectaculaire fietstocht eindigt na ongeveer 35 km bij  “van der Ende Buiten” aan de Zouteveenseweg 8a te Schipluiden!
 • LET OP! Er is voorinschrijving gewenst i.v.m. de inkopen voor de lunch, doe dit via familiefietstocht@vamosschipluiden.nl   b.v.d.
 • De “reiskosten” te voldoen aan de start!

Wij wensen jullie een fijne fietstocht door Midden Delfland!

De opbrengst van deze fietstocht is voor de bekostiging van de projecten van Vamos 2013 bij pater Gabriël in Brazilië!

Peter van der Ende
Theo van Paassen
namens de commissie Familiefietstocht.

Wat een avond!!

Na een lange voorbereiding was daar dan op 26 april eindelijk het Benefietdiner van Vamos 2013!!  In Partycenter Vlietzicht aan de Oude Veiling 1 in Maasland werden tussen 18.00 uur en 19.00 uur de 90 gasten ontvangen met een glas Prosecco of een ander (fris)drankje! Nog even dit: Voorafgaand aan dit avondje in (helemaal)Maasland, was er tijdens de kaartverkoop de vraag gerezen: “Ik wil wel een paar kaarten kopen, maar regelen jullie dan vervoer heen en weer??” Nou het zou Vamos toch niet wezen, of er werd een touringcar “geregeld”!! De “Low Budgetbus” uit het Westland reed voor zessen via Den Hoorn langs Schipluiden, door naar Maasland, het retourtje volgde rond middennacht! Tot 19.00 uur konden de aanwezigen alvast een kijkje nemen in de Veilingzaal, waar ruim 60 zeer gevarieerde veilingstukken waren uitgestald!! Waarschijnlijk zijn tijdens dit borreluurtje een paar afspraken gemaakt, bij wie sommige veilingstukken in het  “winkelwagentje” terecht zouden komen!!!
Even na zevenen kon men dan plaatsnemen in het restaurant, waar door de kok een overheerlijk warm- en koud buffet werd geserveerd! In dit buffet was voor een ieder genoeg lekkers te vinden!
Nadat de inwendige mens goed was verzorgd(zo’n veilingavondje kost nu eenmaal veel energie!!), begaf men zich naar de veilingzaal, waar vanaf half 10 de veilinghamer van Jan Holtkamp de veilingstukken één voor één zou afslaan!

In de aanloop naar de veiling werden, door diverse deelnemers van Vamos 2013, schattingen gedaan hoeveel de veiling zou kunnen opbrengen: ‘Misschien wel  5000 euro’! Nee joh, het wordt zeker 6000 euro!! Ik denk meer aan 7000 euro!! Nou we kunnen u vertellen, dat Notaris Tim Dröge, direct nadat Jan het laatste veilingstuk had afgehamerd, het eindbedrag bekend ging maken!! Na het noemen van het totaalbedrag van 14.110,- euro, werd er door de aanwezigen spontaan geapplaudisseerd!

Als je er niet bij was, heb je écht wat gemist! Hier volgen een paar voorbeelden: Het eerste veilingstuk, een mooi boeket bloemen, bracht al direct honderd en twintig euro op!! Of je miste het tegen elkaar opbieden door drie kalende mannen voor een knipbeurt door een thuiskapper!! Maar ook een lekker Delflandertje kwam uit op vijventachtig euro!!! Wat te denken van een echte jacuzzi voor koolmezen: honderd euro!! En dan het setje van kaas en biest, die bracht gewoon eventjes negentig eurootjes op!! Één van de klappers van de avond was een etentje voor 6 personen bij pastor Huub Spaan, deze kavel bracht maar liefst ZESHONDERDVEERTIG euro op!!!!! Het hoogste bedrag van de avond werd geboden voor de wandeltocht door Amsterdam voor 10 personen met Cees Holtkamp, waarbij je begint met een lunch bij Cees thuis mét de beroemde Holtkamp kroket!! Maar liefst ZESHONDERDVIJFTIG eurootjes!!

Tot ziens, tot Vamos!

De commissie Benefietdiner.

Ps: Iedereen bedankt!!

Fietsen voor Pater Gabriël

Starten kon je tussen half 11 en 12 uur bij de Schelp, daarna fietste men via de Dorppolderweg naar het Kraaiennest bij De Lier! Via een ommetje door de Oostbuurtseweg naar de biologische melkveehouderij van Nico en Ria van Paassen aan de Woudseweg! (1e stop)
Hier was er voor de grote mensen koffie of thee met cake en limonade voor de kleintjes! Na het nuttigen van de consumpties kon men vragen stellen over de boerderij en of over de moestuin. Ook kon de behendigheid van de deelnemers worden getest met het Verticale Labyrint!
De route ging daarna via ’t Woudt(waar men o.a. de gerestaureerde rieten hooibergen  kon bezichtigen) naar Hovenier van der Heijden aan de Lotsweg in Den Hoorn(2e stop)!
Daar aangekomen wachtte de deelnemers heerlijke warme erwtensoep!
De keuze voor deze kom soep was te danken aan het weertype van de afgelopen week! Het bleek een schot in de roos!!
Enkele broodjes en wat fruit later, was er een rondleiding met uitleg van Eelco v. d. Heijden over de verwarming van zijn bedrijfshal! De aanwezige oortjes hoorden Eelco alle details vertellen, hoe de dagen met te lage temperaturen daar worden overwonnen! Het bedrijf versnippert alle snoeihout en laat dit drogen! Nadat die houtsnippers voldoende droog zijn, worden ze via een vijzel/worm vanuit de bunker/silo naar de brander “gedraaid”!! Die brander brandt zolang het nodig is, om het water op temperatuur te krijgen! Een prachtige oplossing gebouwd met hulp uit Zweden!
De 3e stop was bij Gerard en Jose van Winden, in Abtswoude, een bekertje verse melk, even wat bijpraten over de boerderij, het melken en de zuivelwinkel, want uit wat voor koe komt nou de yoghurt? Het verhaal over de boerderij en de melk is zonder eind!!
Diverse fietsers kopen hier een “rundercocktail” in de zuivelwinkel, anderen proberen het spelletje “Jenga” en dan gaat de tocht weer verder!
De 4e stop is bij de schaapskudde van Vockestaert! Arnold v d Voort was er bij als de “vraagbaak” en hij beantwoordde menige vraag over de schapen  Een (Peet v.d.Ende)tent was in eerste instantie een speelbal van de wind, maar vastgebonden aan de bus, zorgde deze nadien voor nodige beschutting, want de wind blies de tomaten en komkommers bijna van het dienblad!
De 5e en laatste stop was bij “Van der Ende Buiten” aan de Zouteveenseweg 8a! Hier eindigde, met een zonnetje, een mooie fietstocht!
De vraag was: Kun je zondag om half 5 nog even langskomen “in de Veen” om de finish van onze fietstocht te garneren? Natuurlijk dat doe ik wel even voor Vamos!! Dit waren de antwoorden van zowel Quirien van Camping Bouwlust als van Peter Vermeulen van Verba productie! Het werd een spectaculair optreden van goochelaar Peter Vermeulen uit Den Hoorn! De door Peter in werking gezette lachspieren, veroorzaakten bij sommige deelnemers bijna een kaakfractuur! Maandagochtend was het druk op het spreekuur bij de dokter, want diverse mensen hadden de nodige spierpijn in maagstreek en het aangezicht!!!
Gelukkig was er toen de ijskar van Camping Bouwlust die voor de juiste “cooling down” zorgde!! Het is een familiefietstocht geworden om nooit te vergeten!

De commissie van de Familiefietstocht zegt: “Hartstikke bedankt” aan alle sponsoren voor hun belangeloze bijdrage aan deze fietstocht!!! Na deze mooie dag kan onze penningmeester weer ruim 500 eurootjes bijboeken voor de klussen die de jongeren van Vamos 2013 dit jaar gaan uitvoeren bij Pater Gabriël in N.O. Brazilië!

De laatste keer!

Het is nog maar 30 nachtjes naar 13 juli en dan gaan we naar Pater Gabriël! Daarom is dit onze laatste actie, waarbij wij op jouw aanwezigheid rekenen! Op vrijdag 28 juni kun je bij Vamos bridgen. Je kunt dat doen in de Schelp, de zaal is open om 19:00 uur en stipt 19:30 uur (de echte bridgers weten dit) worden de eerste kaarten gedeeld! Voorinschrijving is gewenst en dat kun je doen via bridge@vamosschipluiden.nl (Jeanet). Wil je erbij zijn, schrijf je dan uiterlijk vrijdag 21 juni in. Daarna sluit de inschrijving. Het inschrijfbedrag is €7,50 en die kun je voldoen op de avond zelf! Het eerste kopje koffie en het eerste glaasje krijg je van stichting Vamos Schipluiden! Krijg je niet de beste kaarten en wil je niet met lege handen thuis komen, dan kun je in de pauze lootjes kopen voor de loterij!!

Natuurlijk hoeven we je niet te vertellen dat alle opbrengsten van de avond volledig ten goede komen voor de projecten van Pater Gabriël.

Het Benefiet diner 2013

Het verhaal achter een kavel.

Weet je nog? Het Benefietdiner, maar vooral de veiling die daarop volgde? Wat een fijne mensen waren er op 26 april in Maasland bijeen! Het enthousiasme bracht menige Vamosser in beroering! En wat werd er geboden op die veelzijdige kavels! Een schot in de roos was een etentje voor 6 personen thuis bij Pastor Huub Spaan! De meeste mensen die die avond in de veilingzaal waren, konden toen niet weten dat de keuken van Huub al eens in aanmerking is gekomen voor een Michelin-ster! Desondanks meldden zich tijdens de veiling van deze kavel diverse gegadigden, die maar bleven bieden op de inhoud van dit bijzondere veilingstuk! De uiteindelijke koper was dan ook zichtbaar blij, toen veilingmeester Jan Holtkamp het diner-bonnetje  voor hem afhamerde op een bedrag iets boven de 600 euro!! Toen werd natuurlijk de vraag gesteld: Wat zullen we eten? (Hier hebben ze ooit een liedje over gemaakt!) Voorlopig bleef deze vraag onbeantwoord!!

Na verloop van tijd werd met een aantal genodigden een afspraak gemaakt, om de kavel met huid en haar bij Huub te gaan opeten! Op de bewuste dag(woensdag 25 sep.) werd er een diner aan de “bezoekers” aangeboden, waar menige restaurantbezoeker jaloers op zou zijn geworden! Om een “diner” op tafel te kunnen zetten, moest er een uitgebreid vooroverleg worden gevoerd!  Met behulp van de “Hapjes-bijbel”, werden de juiste ingrediënten uitgezocht, die zouden leiden tot een koningsmaal! Hierna volgde een bezoek aan vele winkels, om alle voor- hoofd- en nagerechten, in de koelkast te krijgen! Dan breekt: “D-day” aan en wordt er “back stage”(in de keuken van Huub) keihard gewerkt, want om 17.30 uur komen de gasten! Hieronder volgt de menukaart:

“Smakelijk eten met Huub”!

Koud voorgerecht:

 • Tomatenstukjes op toast
 • Romige komkommer met walnootjes
 • Wortelreepjes met rucola sla verpakt in rosbief

Warm voorgerecht:

 • Groetensoepje met eigengemaakte kaasstengels

Hoofdgerecht:

 • Gevuld kipfiletje met geitenkaas, honingsausje
 • Haricouvert sperzieboontjes in spek gerold
 • Geserveerd met gebakken aardappeltjes en patatjes

Nagerecht:

 • Noga-torentje met ertussen een aardbeien-prutje, versierd met aardbeitjes met roomijs
 • Koffie met stroopwafeltaart vergezeld van een likeurtje

 • Rode en witte wijn, (en natuurlijk water bij de wijn!!)brachten het diner tot zekere hoogte!

De gasten aan de tafel waren:

 • Pater Gabriël Hofstede
 • Pater Nico Hofstede
 • Annie en Arie Vijverberg
 • Toos en Joop Hofstede
 •  Pastor Huub Spaan

En niet te vergeten:

 • Backstage (in keuken) Marja en Jeanet.

Het Benefiet diner 2013, Het 2e verhaal achter een kavel.

Vamos 2013, 25 april, Maasland, De Oude Veiling 1, Partycenter Vlietzicht(trouwens dit heet nu “In Zight”!!), een welkomstwoord aan onze gasten, een lekker borreltje, het kijk-uurtje, het diner, de veiling begint: de kavels gaan als zoete broodjes over de toonbank! En dan is daar de kavel: “Het boek van pater Gabriël”! Een boek waarin Pater Gabriël (dit jaar werd hij 80 jaar!) 80 verhalen heeft neergeschreven uit zijn bijzondere leven!

Misschien was je er zelf bij met Vamos 2007, 2009, 2011 of 2013, als Pater Gabriël  weer even een “oude herinnering” ophaalde! Wat kon hij ons allemaal toch boeien met weer een van zijn verhalen! Dan dacht je: Hoe bestaat het?  Met zijn verhalen tot in detail, wist hij menig Vamos-oortje te boeien!! Dit boek werd op de veiling gekocht door Wim en Gina Roeleveld, maar de kavel was nog in het Braziliaans geschreven!

Het lezen en vertalen met Google-translate van dit boek, zou een hele tijdrovende bezigheid worden! Gelukkig was er de toezegging van “de schrijver”, dat hij zijn boek graag wilde vertalen in het Nederlands! En of de mensen het graag wilde hebben!! Het was nog niet eens klaar, toch werden er vooraf al meer dan 200 exemplaren ongezien besteld!! En dan is het zondagavond 10 november! Na een lange weg van Braziliaans tot Nederlands, konden Joop en Toos Hofstede het eerste vertaalde exemplaar van ”80 jaar in 80 verhalen” van Pater Gabriël Hofstede uitreiken aan Wim en Gina! Na deze betekenisvolle overhandiging werd er een toost uitgebracht op het welslagen van de vertaling van het boek! In de dagen erna worden de 250 vooruit bestelde boeken bij Joop en Toos afgehaald, al dan niet even vergezeld van een bakkie koffie of een theetje!

Mocht je ook willen delen in de verhalen van Pater Gabriël, (ze zijn nog voorradig!) bel dan met 015-380-9396. (Fam. J. Hofstede)