In de zomer van 2015 gaat een groep jongeren uit de gemeente Midden Delfland en uit Woerden en omgeving aan de slag in de stad Garanhuns: het woon en werkgebied van Pater Gabriël Hofstede in Brazilië. Voor de Stichting Vamos is dit de vijfde reis naar Brazilië. Er zijn drie reizen naar de stad Garanhuns gemaakt, in 2013 ging de groep naar Campina Grande en deze zomer gaat men weer terug naar Garanhuns.
De jongeren zullen vooral gaan meewerken in de kinderopvang in de gemeenschap van Santa Quiteria. In deze wijk zullen groepjes jongeren ook meehelpen aan het repareren van een dak, het opknappen van een huisje en andere kleine bouwactiviteiten. Één van de speerpunten is het mogelijkmaken en het realiseren van een gemeenschapsruimte in de gemeenschap van Santa Quiteria. De jongeren zullen straks nog mee kunnen helpen aan het schilderwerk en het verfraaien van deze ruimte die ook dienst gaat doen als Kinderopvang. De voortgang van de bouw van de gemeenschapsruimte is hierna te zien.

     

     

     

1 juni 2015

Binnenkort gaan pater Gabriel en Hugo weer terug naar Brazilië, naar Garanhuns. Zij kunnen dan alvast met eigen ogen de vorderingen zien van de gemeenschapsruimte bij Santa Quiteria. Deze laatste foto’s tonen dat het een mooi gebouw is geworden. Nog een paar weken en de jongeren van Vamos mogen de laatste touche eraan geven en dan kan het gebouw geopend gaan worden. Dat zal een mooi en gezellig feestje worden in deze gemeenschap.

     

     

15 mei 2015

Het werk gaat gewoon door!!! De laatste weken gaat het met de bouw van het gemeenschapscentrum, waar straks ook de kinderopvang gevestigd gaat worden erg vlot. De muren zijn inmiddels gekalkt; de kozijnen zijn geplaatst en de deuren en ramen worden erin gehangen. Je krijgt een heel goed beeld hoe het er uit komt te zien. Een prachtige locatie waar de gemeenschap van Santa Quiteria veel activiteiten voor de buurt en de wijk kan realiseren.

     

     

     

9 mei 2015

Pater Gabriel en Hugo zijn alweer een paar weken in Nederland, maar dat betekent niet dat er in Brazilië niet doorgewerkt. U kunt alweer een paar nieuwe foto’s bekijken van de bouw van de gemeenschapsruimte waar straks ook kinderopvang gehouden kan worden. De foto’s laten zien dat het goed gaat en alles op schema ligt. Het dak ligt er op; de kozijnen zijn geplaatst; elektriciteit is aangelegd; de eerste muren zijn gekalkt. Op die muren kunnen de jongeren van Vamos over twee maanden mooie en gezellige muurtekeningen maken.

     

     

     

     


22 april 2015

De bouw van de gemeenschapsruimte van Santa Quiteria gaat gelukkig door.
Het plafond is gestort en men is bezig met de dakconstructie, er komen dakplaten op te liggen.
Ook is te zien dat men bezig is met deur en raamkozijnen te plaatsen en met het afsmeren van de eerste binnen muren.

     

     

     

 

10 april 2015

Een laatste verslag voordat pater Gabriel en Hugo naar Nederland komen.
De voorbereidingen om het beton te storten voor het plafond is bijna gereed.
Het werk maakt grote vorderingen.

                              

     

31 maart 2015

De bouw gaat heel goed.
Ze moeten nu veel met de hand doen dus dat betekend dat het nu even niet zo snel gaat.
Over een dag of 10 gaan ze het plafon storten.
Ze hopen dat het dicht is als Pater Gabriel en Hugo naar Nederland komen.

     

     

14 maart 2015

De bouw van de gemeenschapruimte voor de kinderopvang heeft een goede voortgang.
Er wordt nu een betonrand met ijzer aangebracht en daarop komt het betonnen plafond , zodat er in de verre toekomst eventueel een verdieping opgezet kan worden.
De elektricien is deze week begonnen met groeven in de muren aan te brengen waar straks de electriciteistsbuizen aangelegd kunnen worden .
De komende week zullen de aankopen gedaan worden voor stopcontacten, schakelaars, elektriciteitsdraden etc. .

 

   

     

1 maart 2015

De voortgang van de bouw bij Sta Quiteria.
Deze week zijn er z’n 7 vrachten aarde gestort voor de fundering en zijn de muren op hoogte gebracht .
De planning voor de komende week is dat er een betonrand aangebracht wordt en vervolgens zal de vloer gestort kunnen worden. De afgelopen week is hiervoor het ijzerwerk besteld. En dan is het de bedoeling dat voor de komende week nog een vracht kiezelstenen en zand worden gebracht samen met zo’n 40 zakken cement.
Als alles goed gaat komen deze week de deurkozijnen en de raamkozijnen, zodat die ingemetseld kunnen worden. De deuren en de ramen zijn inmiddels ook al in de maak.

     

     

22 februari 2015

De bouw van de gemeenschapsruimte bij Santa Quiteria heeft de afgelopen dagen stil gelegen.
Het was carnaval en dus werd er een paar dagen niet gewerkt, maar nu is men weer volop aan het werk. De komende week worden de muren opgetrokken. De 10 vrachten aarden zijn besteld, volgende week kunnen die gestort worden en gaan ze zorgen voor een goede stevige fundering.

     

     

 

7 februari 2015

Afgelopen tijd is er hard gewerkt aan het project, maar het is niet allemaal zichtbaar, want er is veel in de grond gewerkt. Alle funderingen die zijn gelegd zie je niet altijd aan de buitenkant. Wat interessant is om te weten: er zijn al zo’n 50 zakken cement verwerkt. Gelukkig kon er de afgelopen week een betonmolen gehuurd worden, zodat niet alle cement met de hand moest worden verwerkt.
Iedere vrijdag worden de mensen uitbetaald en dat gebeurd in Brazilië nog steeds met contant geld zoals jullie dat op de foto kunnen zien. Hugo v.d. Broek houdt hier namens pater Gabriel betaaldag.
Er moeten nog 10 vrachten zand worden besteld die in de funderingen moeten, daarna kan er de vloer pas op komen, want het gebouw moet iets hoger komen te liggen .

     

     

26 januari 2015

De werkzaamheden bij Santa Quiteria zijn begonnen.
Afgelopen week is er een vrachtwagen met stenen en 2 vrachten zand en steenslag gelost.
Daarnaast zijn er inkopen gedaan voor gereedschap zoals, kruiwagens, spaden etc.
Afgelopen vrijdag is het ijzerwerk voor de fundering en de pilaren besteld.
De bedoeling is dat het eind deze week geleverd wordt.
Op het terrein zelf wordt op dit moment de fundering gegraven.
Er moet nog op pad gegaan worden om hout te kopen voor de bekistingen.
Volgende week zal de startsein gegeven worden van het storten van de beton van de funderingen.

     

     

 

16 januari 2015

In Brazilië is na vele voorbereidingen deze week begonnen met de start van de gemeenschapsruimte in de geloofsgemeenschap van Santa Quiteria. In deze gemeenschapsruimte zal in de komende jaren ook de kinderopvang worden gevestigd, één van de projecten die door Vamos 2015 wordt ondersteund.
Op de foto kun je zien dat er gemeten wordt. Pater Gabriel houdt daarbij een oogje in het zeil.
Daarna is pater Gabriel samen met Hugo van den Broek op pad gegaan naar een steenfabriek , die ligt ongeveer 100 km bij Garanhuns vandaan. Er is een bestelling geplaatst: een vrachtwagen stenen, dat zijn zo’n 7.000 stenen. Ze zijn al betaald en worden volgende week gebracht.
Ook is er een vrachtwagen steenslag voor de beton besteld.
Als alles verloopt zoals gepland dan zal a.s maandag 19 januari van start gegaan worden met het uitgraven van de funderingen en dus met het begin van de bouw.