Vamos 2013 zal projecten gaan verzorgen in Campina Grande. Ook deze keer wordt Pater Gabriel Hofstede opgezocht en zullen de jongeren kennis mogen maken met zijn werk en zijn leven onder de allerarmsten van de steden Garanhuns, Monteiro, Campina Grande.

Pater Gabriel was tussen 1996 en 2000 pastoor in de Parochie in Campina Grande. Nu is pater Pedro pastoor en heeft de hulp van pater Gabriel gevraagd in de parochie Bongocongó in de wijk Mutirão. Vijftien jaar geleden heeft pater Gabriel hier een kerk gebouwd.

Kinderopvang

In deze arme wijk Mutirão is dringend een ruimte voor kinderopvang nodig. Net als in 2011 zal Vamos het mogelijk maken dat er een gebouw met twee lokalen, een keuken en sanitaire voorziening gerealiseerd kan worden. De Vamosgroep zal in de zomer van 2013 meehelpen in de Kinderopvang.

Klussen

Daarnaast is er in deze wijk het nodige “achterstallige” onderhoud. Dat betekent dat de Vamosgroep gevraagd wordt om een paar huisjes op te knappen en een aantal daken te repareren.

Groentetuin

Een derde project waar de Vamosgroep aan wil werken is het realiseren van een groentetuin. Afgelopen jaar heeft Vamos in samenwerking met Vastenaktie en de parochies van het Westland, Delft en Midden Delfland het mogelijk gemaakt dat op de technische school ETER in Campina Grande een nieuwe opleiding gestart kan worden met de cursus van Eco-agricultura. De studenten aan deze opleiding leren heel praktijk gericht te werken in de droge omstandigheden van het Noordoosten van Brazilië.

De jongeren van Vamos zullen in de zomer van 2013 in de wijk Mutirão een groentetuin aanleggen bij de kapel in deze wijk. Zo kan er aan de kinderen van de kinderopvang een gezonde groentesoep worden aangeboden.

Voor deze projecten krijgt de Vamosgroep hulp van de VIVAgroep die afgelopen winter in Nederland is geweest. Deze Braziliaanse jongeren ondersteunen de projecten van Vamos en helpen mee om de omstandigheden van de mensen in deze arme wijk te verbeteren.

Hieronder nog een paar foto’s van Hugo vanuit het werkgebied van Vamos 2013.